Camembert v saku

ZOZNAM SUROVÍN

  • 1 lístkové cesto (275 g)
  • 2 ks syra Camembert (recept)
  • 100 g šunky (voliteľne)
  • 1 vajce
  • sušený cesnak
  • korenie Argentína (info)
  • cayenská paprika
  • biely sezam

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto rozrolujeme a rozrežeme ho na polovicu. Uložíme na neho 2 plátky šunky (ideálne guľatej). Plesňový syr (camembert, alebo encián) veľmi jemne narežeme na povrchu do mriežky a votrieme do nej cesnak a korenie Argentína. Zavinieme syr do cesta tak, aby sa cesto počas pečenia neotvorilo. Vrch cesta jemne nakrojíme 3 rezmi nožom. Rozohrejeme rúru (horný a dolný ohrev) na 200°C a po dosiahnutí teploty vložíme encián potretý rozšľahaným vajíčkom, posypaný sezamom a pečieme 20 minút. Podávame s hranolkami a zeleninovou oblohou.


Posledná aktualizácia receptúry: 08.03.2024


Hodnotenie autora 3.8