Caesar šalát

ZOZNAM SUROVÍN

ZÁKLAD

  • 400 g rímskeho šalátu
  • 100 g kuracích pŕs
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 2 vajcia (voliteľne)
  • 5 ks zelených olív
  • 5 ks čiernych olív
  • 1 bageta

OMÁČKA

  • 2 ančovičky
  • 0.5 PL plnotučnej horčice
  • 2 žĺtky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 0.5 PL worchesterskej omáčky
  • 50 g syra parmezán
  • 1 PL jogurtu
  • 1 ČL limetkovej šťavy
  • 1.5 PL olivového oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme natvrdo vajíčka a orestujeme kuracie prsia narezané na plátky i krutóny z bagetky. Vymiešame omáčku a necháme aspoň 30 minút postáť. Ak nemáme ančovičky nahradíme ich 1 ČL sardelovej pasty.

Na tanier uložíme natrhaný šalát rozložíme olivy, kuracie prsia, vajíčka prekrojené na polovicu a krutóny. Prelejeme omáčkou a podávame.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Ako jeho tvorca sa uvádza taliansky kuchár pôsobiaci v Mexiku a v USA, Cesare Cardini, na ktorého počesť je tiež pomenovaný. Vznikol údajne pri príležitosti osláv 4. júla 1924.

Množstvo surovín je na 1 dávku.


Posledná aktualizácia receptúry: 23.02.2024


Hodnotenie autora 0