Caesar šalát
ZOZNAM SUROVÍN
ZÁKLAD
- 400 g rímskeho šalátu
- 100 g kuracích pŕs
- 100 ml rastlinného oleja
- 2 vajcia (voliteľne)
- 5 ks zelených olív
- 5 ks čiernych olív
- 1 bageta
OMÁČKA
- 2 ančovičky
- 0.5 PL plnotučnej horčice
- 2 žĺtky
- 1 strúčik cesnaku
- 0.5 PL worchesterskej omáčky
- 50 g syra parmezán
- 1 PL jogurtu
- 1 ČL limetkovej šťavy
- 1.5 PL olivového oleja
- soľ
- mleté čierne korenie
POSTUP PRÍPRAVY
Uvaríme natvrdo vajíčka a orestujeme kuracie prsia narezané na plátky i krutóny z bagetky. Vymiešame omáčku a necháme aspoň 30 minút postáť. Ak nemáme ančovičky nahradíme ich 1 ČL sardelovej pasty.
Na tanier uložíme natrhaný šalát rozložíme olivy, kuracie prsia, vajíčka prekrojené na polovicu a krutóny. Prelejeme omáčkou a podávame.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Ako jeho tvorca sa uvádza taliansky kuchár pôsobiaci v Mexiku a v USA, Cesare Cardini, na ktorého počesť je tiež pomenovaný. Vznikol údajne pri príležitosti osláv 4. júla 1924.
Množstvo surovín je na 1 dávku.
Posledná aktualizácia receptúry: 23.02.2024
Hodnotenie autora 0