Cacciucco di Ceci
ZOZNAM SUROVÍN
POSTUP PRÍPRAVY
Nalejeme olej do kastróla, pridáme nakrájanú cibuľu, zeler (používam mrazený), papriku nakrájanú na jemné kocky, paprikovú pastu, paradajkovú pastu (nahradiť môžeme aj pretlakom a v lete olúpanými paradajkami) a restujeme 5 minút. Pridáme múku, necháme ju prepojiť s obsahom kastróla, zalejeme vývarom za stáleho miešania, privedieme k varu a necháme povariť asi 10 minút. Pridáme nakrájaný mangold (môžeme nahradiť aj medvedím cesnakom, alebo špenátom) a varíme 5 minút. Pridáme polovicu rozmixovaného cíceru a zbytok nerozmixovaného cíceru. Za občasného miešania povaríme ešte 5 minút. Nakoniec vmiešame smotanu a necháme prejsť varom.
Na masti zatiaľ opečieme chlieb, potrieme cesnakom a nakrájame na krutóny. Na tanier naložíme hotovú polievku, posypeme krutónmi a polejeme trochou olivového oleja. Podľa chuti dosolíme a okoreníme.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Cacciucco di Ceci (čítaj kačuko dy čéčči) je Toskánska letná polievka v štýle EinTopf za necelú polhodinu pripravená i zjedená. Polievku som vylepšil o malé množstvo smotany.
Posledná aktualizácia receptúry: 11.03.2024