Cacciucco di Ceci

ZOZNAM SUROVÍN

  • 1 červená cibuľa
  • 50 g zeleru
  • 2 PL paradajkovej pasty (recept)
  • 1 PL paprikovej pasty (recept)
  • 300 g mangoldu
  • 400 g cíceru
  • 1/4 červenej papriky
  • 2 PL hladkej múky T-530
  • 100 ml šľahačkovej smotany
  • rastlinný olej
  • 2 PL bravčovej masti
  • 1.5 l vývaru
  • 4 plátky toastového chleba
  • 1 strúčik cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

Nalejeme olej do kastróla, pridáme nakrájanú cibuľu, zeler (používam mrazený), papriku nakrájanú na jemné kocky, paprikovú pastu, paradajkovú pastu (nahradiť môžeme aj pretlakom a v lete olúpanými paradajkami) a restujeme 5 minút. Pridáme múku, necháme ju prepojiť s obsahom kastróla, zalejeme vývarom za stáleho miešania, privedieme k varu a necháme povariť asi 10 minút. Pridáme nakrájaný mangold (môžeme nahradiť aj medvedím cesnakom, alebo špenátom) a varíme 5 minút. Pridáme polovicu rozmixovaného cíceru a zbytok nerozmixovaného cíceru. Za občasného miešania povaríme ešte 5 minút. Nakoniec vmiešame smotanu a necháme prejsť varom.
Na masti zatiaľ opečieme chlieb, potrieme cesnakom a nakrájame na krutóny. Na tanier naložíme hotovú polievku, posypeme krutónmi a polejeme trochou olivového oleja. Podľa chuti dosolíme a okoreníme.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Cacciucco di Ceci (čítaj kačuko dy čéčči) je Toskánska letná polievka v štýle EinTopf za necelú polhodinu pripravená i zjedená. Polievku som vylepšil o malé množstvo smotany.


Posledná aktualizácia receptúry: 11.03.2024


Hodnotenie autora 3.8