Bulgogi
ZOZNAM SUROVÍN
- 200 g hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa
- 1 hruška
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 jarné cibuľky
- mleté čierne korenie
- 1 PL trstinového cukru
- 2 PL sojovej omáčky
- 1 ČL mirinu (info)
- biely sezam
POSTUP PRÍPRAVY
Očistíme cibuľu a rozdelíme ju na 2 časti. Jednu nakrájame na jemné mesiačiky a zmiešame v miske spolu s najemno nakrájaným hovädzím mäsom. Druhú polovicu cibule, čerstvú hrušku zbavenú jadrovníka, cesnak, pierka z jarnej cibuľky, čierneho korenia, cukru, mirinu a sójovej omáčky umixujeme na pastu. Tú vmiešame k mäsu, prekryjeme potravinárskou fóliou a marinujeme v chladničke aspoň 2 hodiny. Marinované mäso na rozpálenej panvici s trochou oleja restujeme 10 minút.
Ryžu pripravíme v ryžovare. Na tanier naložíme ryžu, mäso a posypeme sezamom a nasekanou jarnou cibuľkou.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Bulgogi, doslova „ohnivé mäso“ je BBQ pokrm vyrobený z tenkých, marinovaných plátkov mäsa, najčastejšie hovädzieho na grile. V domácej kuchyni sa pripravuje na panvici.
Hodnotenie autora 0