Bulgogi

ZOZNAM SUROVÍN

  • 200 g hovädzieho mäsa
  • 1 cibuľa
  • 1 hruška
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 jarné cibuľky
  • mleté čierne korenie
  • 1 PL trstinového cukru
  • 2 PL sojovej omáčky
  • 1 ČL mirinu (info)
  • biely sezam

POSTUP PRÍPRAVY

Očistíme cibuľu a rozdelíme ju na 2 časti. Jednu nakrájame na jemné mesiačiky a zmiešame v miske spolu s najemno nakrájaným hovädzím mäsom. Druhú polovicu cibule, čerstvú hrušku zbavenú jadrovníka, cesnak, pierka z jarnej cibuľky, čierneho korenia, cukru, mirinu a sójovej omáčky umixujeme na pastu. Tú vmiešame k mäsu, prekryjeme potravinárskou fóliou a marinujeme v chladničke aspoň 2 hodiny. Marinované mäso na rozpálenej panvici s trochou oleja restujeme 10 minút.

Ryžu pripravíme v ryžovare. Na tanier naložíme ryžu, mäso a posypeme sezamom a nasekanou jarnou cibuľkou.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Bulgogi, doslova „ohnivé mäso“ je BBQ pokrm vyrobený z tenkých, marinovaných plátkov mäsa, najčastejšie hovädzieho na grile. V domácej kuchyni sa pripravuje na panvici.

Hodnotenie autora 0