Bueno cake
ZOZNAM SUROVÍN
ZÁKLAD
- 200 g maslových sušienok
- 100 ml plnotučného mlieka
POLEVA
- 200 g tmavej čokolády 52%
- 60 ml rastlinného oleja
KRÉM
- 500 ml šľahačkovej smotany
- 100 g práškového cukru
- 500 g syra mascarpone (recept)
- 150 g bielej čokolády
- 150 g pomazánky Nutella
ZDOBENIE
- 50 g vlašských orechov
- 1 balenie tyčiniek KinderBueno
POSTUP PRÍPRAVY
Sušienky máčame do mlieka a ukladáme na spodok vysokej formy (28 x 12 cm). Do sklenenej misky nalámeme čokoládu, pridáme olej a dáme rozpustiť na 3 minúty do mikrovlnky. Jednou polovicou čokolády prelejeme sušienky a zarovnáme stierkou. Na čokoládu poukladáme ďalšiu vrstvu sušienok.
Vyšľaháme smotanu s cukrom, a do hustej smotany pridáme mascarpone a na pomalých otáčkach ho zašľaháme. Takto pripravený krém rozdelíme na 2 polovice. Do prvej polovice prilejeme rozpustenú bielu čokoládu a špachtľou ju zapracujeme. Do druhej polovice dáme rozpustenú nutellu a znova zapracujeme špachtľou.
Do formy na sušienky rozprestrieme tmavý krém a uložíme vrstvu sušienok namočených do mlieka. Rozprestrieme svetlý krém a opäť uložíme sušienky jemne namočené do mlieka. Na 1 hodinu uložíme do chladničky.
Znova ohrejeme druhú polovicu čokolády a polejeme ňou vrch poslednej vrstvy sušienok. Posypeme nasekanými orechmi a môžeme ozdobiť nalámanými tyčinkami KinderBueno (voliteľne).
Dáme na 20 minút do chladničky stuhnúť, vyberieme z formy a nakrájame.
Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023