Bueno cake

ZOZNAM SUROVÍN

ZÁKLAD

  • 200 g maslových sušienok
  • 100 ml plnotučného mlieka

POLEVA

  • 200 g tmavej čokolády 52%
  • 60 ml rastlinného oleja

KRÉM

  • 500 ml šľahačkovej smotany
  • 100 g práškového cukru
  • 500 g syra mascarpone (recept)
  • 150 g bielej čokolády
  • 150 g pomazánky Nutella

ZDOBENIE

  • 50 g vlašských orechov
  • 1 balenie tyčiniek KinderBueno

POSTUP PRÍPRAVY

Sušienky máčame do mlieka a ukladáme na spodok vysokej formy (28 x 12 cm). Do sklenenej misky nalámeme čokoládu, pridáme olej a dáme rozpustiť na 3 minúty do mikrovlnky. Jednou polovicou čokolády prelejeme sušienky a zarovnáme stierkou. Na čokoládu poukladáme ďalšiu vrstvu sušienok.
Vyšľaháme smotanu s cukrom, a do hustej smotany pridáme mascarpone a na pomalých otáčkach ho zašľaháme. Takto pripravený krém rozdelíme na 2 polovice. Do prvej polovice prilejeme rozpustenú bielu čokoládu a špachtľou ju zapracujeme. Do druhej polovice dáme rozpustenú nutellu a znova zapracujeme špachtľou.

Do formy na sušienky rozprestrieme tmavý krém a uložíme vrstvu sušienok namočených do mlieka. Rozprestrieme svetlý krém a opäť uložíme sušienky jemne namočené do mlieka. Na 1 hodinu uložíme do chladničky.
Znova ohrejeme druhú polovicu čokolády a polejeme ňou vrch poslednej vrstvy sušienok. Posypeme nasekanými orechmi a môžeme ozdobiť nalámanými tyčinkami KinderBueno (voliteľne).
Dáme na 20 minút do chladničky stuhnúť, vyberieme z formy a nakrájame.


Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023


Hodnotenie autora 0