Budae jjigae
ZOZNAM SUROVÍN
Suroviny na guláš
- 100 g spamu (alebo párky)
- 1 nožička klobásy
- 100 g slaniny
- 80 g šunky
- 100 g kimčchi (recept)
- 80 g žltej cibule (stredne veľká)
- 150 g tofu (recept)
- 80 g naklíčených mungo fazuliek (info)
- 100 g shiitake (info)
- 2 ks zelenej cibuľky
- 250 g rezancov ramen (recept)
- 1000 ml vývaru (hovädzí, bravčový)
- 2 plátky taveného syra
Omáčka
POSTUP PRÍPRAVY
Všetky suroviny na omáčku v zozname vyššie zmiešame v malej miske tak, aby sa dobre prepojili chute.
Do hlbšej panvice (nižšieho kastróla) naložíme všetky suroviny na guláš tak, že ich rozložíme po celej ploche (viď obrázok). Prelejeme omáčkou a mäsovým vývarom, prikryjeme a privedieme k varu. Keď guláš začne vrieť, znížime plameň na stredný stupeň a varíme asi 20 minút. Na vrch pridáme rezance, plátky syra a dusíme pod pokrievkou ďalších 5 minút, kým nie sú rezance uvarené.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Originál budae-jjigae, alebo pikantný klobásový guláš (angl. army stew) je typ kórejského jedla, pripraveného zo šunky, klobásy, spamu (recept), pečených fazúľ, kimchi, instantných rezancov a pasty gochujang, ktorý sa začal v Kórei pripravovať po vojne. Tento recept je vychutená verzia, ktorú obľubuje predovšetkým kórejská mládež.
Podávať môžeme priamo z panvice, alebo guláš naložíme do misiek. Naberačkou prelejeme šťavu cez rezance. Konzumujeme paličkami.
Posledná aktualizácia receptúry: 12.02.2024