Bravčová konzerva

ZOZNAM SUROVÍN

ZÁKLAD

  • 1,5 kg bravčovej krkovičky
  • 2,5 kg bravčového pliecka
  • 200 g slaniny

PRÍSADY NA 1 KG

  • 1 PL nejódovej soli
  • 1x TAD pragandy (info)
  • 0.5 ČL mletého zeleného korenia
  • 0.5 ČL drveného jalovca
  • 0.5 ČL sušeného cesnaku
  • 0,5 PL sušeného majoránu
  • 1x TAD mletej rasce

POSTUP PRÍPRAVY

Krkovičku a 3/4 pleca nakrájame na kocky s hranou asi 4 cm a zbytok pleca zomelieme na doske č. 8, slaninu nasekáme na drobné kocky (s hranou 5 mm). Pridáme soľ, poriadne premiešame a necháme 24 hodín presoľovať v chladničke. Po tejto dobe zlejeme všetku prebytočnú vodu a prisypeme ostatné korenie. Znova necháme cez noc (8 hodín) v chladničke. Plníme do kvalitne sterilizovaných fliaš tak, aby v mäse nezostal zbytočný vzduch a maximálne do 4/5 fľaše – poriadne obsah upechujeme. Zatvoríme a sterilizujeme. Prvý deň 3 hodiny, druhý deň 2 hodiny a tretí deň ešte 1 hodinu. Uložíme v chlade.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Originálny recept podľa receptúry dnes už nebohého poľského youtubera (staršieho pána) Adolfa Kudlińského na prípravu mäsových konzerv, ktoré v chlade vydržia aj 25 rokov.

Hodnotenie autora 0