Boršoška

ZOZNAM SUROVÍN

ZÁKLAD
  • 500 g bravčového laloku (bôčika)
  • 1 PL soli
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 ks vavrinca (bobkový list)
  • 5 ks čierneho korenia
  • 3 ks nového korenia
  • 2.0 l vody

PASTA

  • 1 PL mletej sladkej červenej papriky
  • 1 ČL soli
  • 2 strúčiky cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

Lalok očistíme od prípadných štetín a nadelíme na kusy podľa vlastného výberu. Očistíme cesnak. Do hrnca dáme vodu, privedieme ju k varu, pridáme všetky suroviny zo zoznamu pre základ a varíme dokiaľ nie je lalok úplne mäkký, ale nesmie sa rozpadať (asi 60 minút).

Zatiaľ pripravíme zmes na obaľovanie. Zmiešame roztlačený cesnak s paprikou a soľou. Ak je zmes hustá pridáme trocha vývaru.

Po uvarení vyberieme lalok z hrnca a necháme ho vychladnúť na teplotu asi 40°C tak, aby sa s ním dalo manipulovať. Rukami votrieme do laloka zo všetkých strán pastu, zabalíme do alobalu kvôli šíreniu pachov a uložíme hotovú boršošku na 12 hodín do chladničky.

TIPY, TRIKY A RADY

Tento výrobok slovensky nazývaný aj paprikový podbradok nie je vhodný na dlhodobé uskladňovanie.


Posledná aktualizácia receptúry: 06.10.2023


Hodnotenie autora 0