Boršoška
ZOZNAM SUROVÍN
- 500 g bravčového laloku (bôčika)
- 1 PL soli
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 2 ks vavrinca (bobkový list)
- 5 ks čierneho korenia
- 3 ks nového korenia
- 2.0 l vody
PASTA
- 1 PL mletej sladkej červenej papriky
- 1 ČL soli
- 2 strúčiky cesnaku
POSTUP PRÍPRAVY
Lalok očistíme od prípadných štetín a nadelíme na kusy podľa vlastného výberu. Očistíme cesnak. Do hrnca dáme vodu, privedieme ju k varu, pridáme všetky suroviny zo zoznamu pre základ a varíme dokiaľ nie je lalok úplne mäkký, ale nesmie sa rozpadať (asi 60 minút).
Zatiaľ pripravíme zmes na obaľovanie. Zmiešame roztlačený cesnak s paprikou a soľou. Ak je zmes hustá pridáme trocha vývaru.
Po uvarení vyberieme lalok z hrnca a necháme ho vychladnúť na teplotu asi 40°C tak, aby sa s ním dalo manipulovať. Rukami votrieme do laloka zo všetkých strán pastu, zabalíme do alobalu kvôli šíreniu pachov a uložíme hotovú boršošku na 12 hodín do chladničky.
TIPY, TRIKY A RADY
Tento výrobok slovensky nazývaný aj paprikový podbradok nie je vhodný na dlhodobé uskladňovanie.
Posledná aktualizácia receptúry: 06.10.2023