Bombardino

ZOZNAM SUROVÍN

  • 100 ml vaječného likéru
  • 150 ml mlieka
  • 40 ml whisky
  • 1 PL kryštálového cukru
  • šľahačka (na zdobenie)
  • mletá škorica

POSTUP PRÍPRAVY

Vaječný likér, whisky, mlieko a cukor zahrejeme na teplotu 80°C. Nalejeme do pohárov a na vrch nastriekame čerstvú pripravenú šľahačku. Posypeme škoricou, prípadne vložíme aj tyčinku celej škorice na ozdobu.

Z uvedeného množstva pripravíme 2 nápoje.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Bombardino vzniklo v roku 1974 v talianskom Livigne. Legenda vraví, že kuchár a majiteľ v reštaurácii Il Genovesa pripravoval hosťom niečo na zahriatie. Jeden z nich sa však nechcel uspokojiť s tým, čo pozná, a žiadal vynaliezavého majiteľa, aby mu pripravil niečo extra!


Posledná aktualizácia receptúry: 23.02.2024


Hodnotenie autora 0