Bombardino
ZOZNAM SUROVÍN
- 100 ml vaječného likéru
- 150 ml mlieka
- 40 ml whisky
- 1 PL kryštálového cukru
- šľahačka (na zdobenie)
- mletá škorica
POSTUP PRÍPRAVY
Vaječný likér, whisky, mlieko a cukor zahrejeme na teplotu 80°C. Nalejeme do pohárov a na vrch nastriekame čerstvú pripravenú šľahačku. Posypeme škoricou, prípadne vložíme aj tyčinku celej škorice na ozdobu.
Z uvedeného množstva pripravíme 2 nápoje.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Bombardino vzniklo v roku 1974 v talianskom Livigne. Legenda vraví, že kuchár a majiteľ v reštaurácii Il Genovesa pripravoval hosťom niečo na zahriatie. Jeden z nich sa však nechcel uspokojiť s tým, čo pozná, a žiadal vynaliezavého majiteľa, aby mu pripravil niečo extra!
Posledná aktualizácia receptúry: 23.02.2024
Hodnotenie autora 0