Bôčiková nátierka
ZOZNAM SUROVÍN
- 700 g bravčového bôčika bez kože
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ
- 0.5 ČL drvenej rasce
- mleté čierne korenie
- 300 ml piva
- 1 ČL plnotučnej horčice
- 2 ČL údenej papriky
- 1 ČL worcesterskej omáčky
POSTUP PRÍPRAVY
Bôčik bez kože nakrájame na kocky s hranou 2 cm, dáme ho do pekáča (jánskeho skla) a pridáme na jemno nakrájanú väčšiu cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme soľ, rascu, mleté čierne korenie a premiešame. Vlejeme pivo a znova premiešame. Prikryjeme a pečieme vo vyhriatej el. rúre (horný a dolný ohrev) 120 minút pri teplote 175°C. Po tejto dobe zvýšime teplotu na 200°C, odkryjeme, premiešame a dopečieme v trvaní 20 minút. Necháme vychladnúť a vo vhodnej nádobe rozmixujeme aj s výpekom ponorným mixérom najemno. Pridáme horčicu, worchestrovú omáčku a údenú papriku a poriadne premiešame. Ak je potrebné dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Necháme poriadne vychladnúť v chladničke.
Hodnotenie autora 0