Bôčiková nátierka

ZOZNAM SUROVÍN

  • 700 g bravčového bôčika bez kože
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • 0.5 ČL drvenej rasce
  • mleté čierne korenie
  • 300 ml piva
  • 1 ČL plnotučnej horčice
  • 2 ČL údenej papriky
  • 1 ČL worcesterskej omáčky

POSTUP PRÍPRAVY

Bôčik bez kože nakrájame na kocky s hranou 2 cm, dáme ho do pekáča (jánskeho skla) a pridáme na jemno nakrájanú väčšiu cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme soľ, rascu, mleté čierne korenie a premiešame. Vlejeme pivo a znova premiešame. Prikryjeme a pečieme vo vyhriatej el. rúre (horný a dolný ohrev) 120 minút pri teplote 175°C. Po tejto dobe zvýšime teplotu na 200°C, odkryjeme, premiešame a dopečieme v trvaní 20 minút. Necháme vychladnúť a vo vhodnej nádobe rozmixujeme aj s výpekom ponorným mixérom najemno. Pridáme horčicu, worchestrovú omáčku a údenú papriku a poriadne premiešame. Ak je potrebné dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Necháme poriadne vychladnúť v chladničke.

Hodnotenie autora 0