Bò Kho

ZOZNAM SUROVÍN

OMÁČKA

  • 200 ml paradajkového pretlaku
  • 400 ml hovädzieho vývaru
  • 1 PL hubového prášku
  • 0.5 ČL korenia 5 chutí
  • 0.5 ČL kari korenia
  • 2 PL rybacej omáčky

ZÁKLAD

  • 2 PL rastlinného oleja
  • 0.5 kg hovädzieho mäsa
  • 1 mrkva
  • 1 cibuľa
  • 1 šalotka
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 ks citrónovej trávy
  • 2 kafrové listy (info)
  • 1 vavrinec (bobkový list)
  • 0.5 ČL mletého čierneho korenia
  • 1 ČL soli
  • 1 hviezda sušeného anízu
  • 0.5 ks celej škorice
  • 250 ml vody

PRÍLOHA

  • ryža (voliteľne)
  • ryžové rezance (voliteľne)
  • čerstvý chlieb (voliteľne)

OZDOBA

  • koriander
  • chillie papričky

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na omáčku zmiešame a necháme navzájom pôsobiť. Do tlakového hrnca dáme olej, na ktorom orestujeme na väčšie kocky nakrájané mäso. Po 5 minútach keď sa mäso zatiahne vyberieme ho na tanier a do hrnca pridáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, šalotku i cesnak a restujeme asi 3 minúty. Zalejeme vodou, vrátime mäso naspäť a pridáme mrkvu nakrájanú na 3 cm kúsky, citrónovú trávu vcelku, korenie a zalejeme omáčkou. Zatvoríme hrniec, a po natlakovaní dusíme 30 minút a ďalších 10 minút necháme dôjsť odstavené.

Vyberieme škoricu, aníz, citrónovú trávu a podávame.

TIPY, TRIKY A RADY

Podávame v miskách s prílohou zvlášť podľa výberu. Ozdobíme nasekanou chillie papričkou a nasekaným koriandrom.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Bò kho je jedlo juhovietnamského pôvodu využívajúce metódu varenia kho, je to pikantné jedlo pripravované bežne z hovädzieho mäsa, ktoré je známe v celej krajine aj mimo nej. Vo vidieckych oblastiach je jedlo opísané ako „mimoriadne ohnivé“.


Posledná aktualizácia receptúry: 17.09.2023


Hodnotenie autora 0