Biscoff Cake
ZOZNAM SUROVÍN
KORPUS
- 1 balenie sušienok Lotus Biscoff
- 70 g masla
KRÉM
- 500 g Mascarpone (recept)
- 100 g pomazánka Lotus Biscoff Spread
- 1 PL cukor práškový
POLEVA
- 150 g pomazánka Lotus Biscoff Spread
POSTUP PRÍPRAVY
Pomocou kuchynského robota rozdrvíme sušienky Biscoff a potom ich presunieme do misy. Odoberieme si 2 PL na zdobenie na neskôr. Maslo rozpustíme v mikrovlnke, alebo v kastróle na sporáku. Rozpustené maslo pridáme k sušienkam a dobre premiešame. Malú formu (20 x 20 cm) vymastíme maslom a natlačíme do nej sušienky zmiešané s maslom. Odporúčam vystlať formu papierom na pečenie. Dáme do chladničky odpočívať.
Mascarpone, práškový cukor a pomazánku Biscoff dáme do misy a šľahačom zapnutým na nízke otázky vymiešame na jemno. Vymiešanú zmes rozprestrieme na korpus a hladítkom zrovnáme.
Rozpustíme v mikrovlnej rúre, alebo vo vodnom kúpeli pomazánku Lotus (nesmie byť horúca, len tekutá) a rozlejeme ju po povrchu. Kraje posypeme rozdrvenými sušienkami. Dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny, najlepšie však cez noc a po tejto dobe podávame nakrájané.
EXTRA VYBAVENIE
- kuchynský robot
Posledná aktualizácia receptúry: 02.01.2024