Biscoff Cake

ZOZNAM SUROVÍN

KORPUS

  • 1 balenie sušienok Lotus Biscoff
  • 70 g masla

KRÉM

  • 500 g Mascarpone (recept)
  • 100 g pomazánka Lotus Biscoff Spread
  • 1 PL cukor práškový

POLEVA

  • 150 g pomazánka Lotus Biscoff Spread

POSTUP PRÍPRAVY

Pomocou kuchynského robota rozdrvíme sušienky Biscoff a potom ich presunieme do misy. Odoberieme si 2 PL na zdobenie na neskôr. Maslo rozpustíme v mikrovlnke, alebo v kastróle na sporáku. Rozpustené maslo pridáme k sušienkam a dobre premiešame. Malú formu (20 x 20 cm) vymastíme maslom a natlačíme do nej sušienky zmiešané s maslom. Odporúčam vystlať formu papierom na pečenie. Dáme do chladničky odpočívať.
Mascarpone, práškový cukor a pomazánku Biscoff dáme do misy a šľahačom zapnutým na nízke otázky vymiešame na jemno. Vymiešanú zmes rozprestrieme na korpus a hladítkom zrovnáme.
Rozpustíme v mikrovlnej rúre, alebo vo vodnom kúpeli pomazánku Lotus (nesmie byť horúca, len tekutá) a rozlejeme ju po povrchu. Kraje posypeme rozdrvenými sušienkami. Dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny, najlepšie však cez noc a po tejto dobe podávame nakrájané.

EXTRA VYBAVENIE

  • kuchynský robot

Posledná aktualizácia receptúry: 02.01.2024


Hodnotenie autora 0