Bhajia

ZOZNAM SUROVÍN

  • 2 cibule
  • 100 g cícerovej múky
  • 0.5 ČL koriandru
  • 1 ČL kurkumy
  • 1 ČL gochugaru (info)
  • 1x DASH kardamónu
  • 1x DASH rímskeho kmínu
  • 2 PL ryžovej múky
  • 0.5 ČL soli
  • rastlinný olej na vysmážanie

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu nakrájame na veľmi jemné mesiačiky, vložíme do misy a pridáme všetky ostatné suroviny uvedené v zozname vyššie. Cícerovú múku môžeme nahradiť chlebovou múkou T-530. Nepridávame vodu a miešaním (tzv. masírovaním) prepojíme zmes, ktorá si pustí šťavu a vytvorí cestíčko. V hlbokej panvici, alebo v kastróle si rozohrejeme olej a vysmažíme do zlatova malé rukou vytvarované kôpky.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Tradičné vyprážané cibuľové kôpky (kanda), ktoré podávame s jogurtovým, alebo smotanovým dipom, prípadne s kečupom. Recept je od známeho indického šéfkuchára.


Posledná aktualizácia receptúry: 19.02.2024


Hodnotenie autora 3.1