Bhajia
ZOZNAM SUROVÍN
- 2 cibule
- 100 g cícerovej múky
- 0.5 ČL koriandru
- 1 ČL kurkumy
- 1 ČL gochugaru (info)
- 1x DASH kardamónu
- 1x DASH rímskeho kmínu
- 2 PL ryžovej múky
- 0.5 ČL soli
- rastlinný olej na vysmážanie
POSTUP PRÍPRAVY
Cibuľu nakrájame na veľmi jemné mesiačiky, vložíme do misy a pridáme všetky ostatné suroviny uvedené v zozname vyššie. Cícerovú múku môžeme nahradiť chlebovou múkou T-530. Nepridávame vodu a miešaním (tzv. masírovaním) prepojíme zmes, ktorá si pustí šťavu a vytvorí cestíčko. V hlbokej panvici, alebo v kastróle si rozohrejeme olej a vysmažíme do zlatova malé rukou vytvarované kôpky.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Tradičné vyprážané cibuľové kôpky (kanda), ktoré podávame s jogurtovým, alebo smotanovým dipom, prípadne s kečupom. Recept je od známeho indického šéfkuchára.
Posledná aktualizácia receptúry: 19.02.2024
Hodnotenie autora 3.1