Bešamel
ZOZNAM SUROVÍN
- 60 g masla
- 40 g hladkej múky T-530
- 500 ml mlieka
- muškátový orech
- mleté čierne korenie
- soľ
POSTUP PRÍPRAVY
Maslo rozpustíme v kastróle a pridáme múku. Miešame, dokiaľ sa dokonale nespoja a následne pomaly prilievame vlažné mlieko za stáleho miešania. Po vytvorení homogénnej konzistencie necháme povariť 5 minút a odstavíme. Osolíme, okoreníme a pridáme strúhaný muškátový orech.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Bešamelová omáčka, alebo bešamel (orig. béchamel) je svetlá základná omáčka. Ide o tradičnú špecialitu francúzskej kuchyne. Od 17. storočia je považovaná za jednu z “materských” omáčok francúzskej kuchyne. Tvorí základ množstva ďalších omáčok a jedál.
Posledná aktualizácia receptúry: 19.09.2023
Hodnotenie autora 0