Bešamel

ZOZNAM SUROVÍN

  • 60 g masla
  • 40 g hladkej múky T-530
  • 500 ml mlieka
  • muškátový orech
  • mleté čierne korenie
  • soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo rozpustíme v kastróle a pridáme múku. Miešame, dokiaľ sa dokonale nespoja a následne pomaly prilievame vlažné mlieko za stáleho miešania. Po vytvorení homogénnej konzistencie necháme povariť 5 minút a odstavíme. Osolíme, okoreníme a pridáme strúhaný muškátový orech.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Bešamelová omáčka, alebo bešamel (orig. béchamel) je svetlá základná omáčka. Ide o tradičnú špecialitu francúzskej kuchyne. Od 17. storočia je považovaná za jednu z “materských” omáčok francúzskej kuchyne. Tvorí základ množstva ďalších omáčok a jedál.


Posledná aktualizácia receptúry: 19.09.2023


Hodnotenie autora 0