Becherovka
ZOZNAM SUROVÍN
- 700 ml vodky
- 1 balenie vanilínového cukru
- 3 ČL čajovej zmes Stomaran
- 4 ČL kryštálového cukru
- 1x DASH škorica
- 3 klinčeky
POSTUP PRÍPRAVY
Vodkou zalejeme v litrovej fľaši všetky prísady, dobre premiešame, aby sa cukor rozpustil a necháme macerovať minimálne 7 dní. Potom macerát scedíme a nalejeme do fľaše.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Tradičný český bylinkový alkoholický nápoj obsahujúci extrakt z asi 32 bylín. Bola uvedená na trh v roku 1807. Obsah alkoholu je 38 percent.Becherovka sa pije studená, obvykle samotná, ale môže sa pridávať i do rôznych miešaných nápojov. Autorom receptúry je Josef Vít Becher. V roku 1807 začal predávať bylinný likér podľa svojej vlastnej receptúry. V roku 1841 jeho syn Johann začal hromadnú výrobu.
Posledná aktualizácia receptúry: 23.02.2024
Hodnotenie autora 0