Becherovka

ZOZNAM SUROVÍN

  • 700 ml vodky
  • 1 balenie vanilínového cukru
  • 3 ČL čajovej zmes Stomaran
  • 4 ČL kryštálového cukru
  • 1x DASH škorica
  • 3 klinčeky

POSTUP PRÍPRAVY

Vodkou zalejeme v litrovej fľaši všetky prísady, dobre premiešame, aby sa cukor rozpustil a necháme macerovať minimálne 7 dní. Potom macerát scedíme a nalejeme do fľaše.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Tradičný český bylinkový alkoholický nápoj obsahujúci extrakt z asi 32 bylín. Bola uvedená na trh v roku 1807. Obsah alkoholu je 38 percent.Becherovka sa pije studená, obvykle samotná, ale môže sa pridávať i do rôznych miešaných nápojov. Autorom receptúry je Josef Vít Becher. V roku 1807 začal predávať bylinný likér podľa svojej vlastnej receptúry. V roku 1841 jeho syn Johann začal hromadnú výrobu.


Posledná aktualizácia receptúry: 23.02.2024


Hodnotenie autora 0