Barbecue omáčka

ZOZNAM SUROVÍN

  • 2 PL olej rastlinný
  • 60 g cibule
  • 10 g cesnaku
  • 1 PL mletá červená údená paprika
  • 1 PL gochugaru (info)
  • 400 ml paradajkového pretlaku
  • 1 ČL pasty gochujang (info)
  • 1 ČL plnotučnej horčice
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 1 PL ustricovej omáčky
  • 1 ČL pasty chajang (info)
  • 50 g cukru
  • 2 PL vínneho octu
  • 1 klinček

POSTUP PRÍPRAVY

Do kastróla vlejeme olej a po jeho zahriatí vsypeme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Restujeme do zlatej farby asi 5 minút. Pridáme chillie vločky a papriku a prepojíme. Pridáme zmes ktorú si pripravíme zmiešaním všetkých ostatných surovín a dusíme 10 minút. Ešte horúcu omáčku rozmixujeme na jemno ponorným tyčovým mixérom a naplníme do fliaš. Po vychladnutí môžeme uchovať v chladničke do spotrebovania.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Bez tejto omáčky grilovačku ani neskúšajte. Jemne údená vôňa, pikantná chuť a dokonalá farba. Ideálna na potieranie grilovaného mäsa, špízov i zeleniny. V chladničke Vám vydrží 14 dní bez zmeny vlastností.


Posledná aktualizácia receptúry: 19.09.2023


Hodnotenie autora 0