Balkánske placky

ZOZNAM SUROVÍN

  • 1 cuketa
  • 3 zemiaky
  • 1 mrkva
  • 1 cibuľa
  • 2 vajcia
  • 2 ČL soli
  • 100 g tvrdého syra
  • 3 PL rastlinného oleja
  • 5 PL hladkej múky T-530
  • 1 ČL mletého čierneho korenia

POSTUP PRÍPRAVY

Cuketu, zemiaky a mrkvu nastrúhame. Cibuľu nakrájame nadrobno. Vajcia zľahka rozšľaháme so soľou a vlejeme k nakrájanej zelenine. Pridáme korenie, strúhaný syr (gouda, eidam), olej a dobre premiešame. Na koniec pridáme múku a poriadne vymiešame.
Zmes vylejeme na klasický plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme po celej ploche, alebo na plech naložíme lyžicou placky podľa vybranej veľkosti. Pečieme pri teplote 200°C (horný a dolný ohrev) asi 30 minút.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Zdravšia a sezónna verzia našich zemiakových placiek z balkánskej kuchyne podávaná v Srbsku, Rumunsku a ďalších okolitých štátoch. Podávajú sa ako samostatné jedlo s cesnakovo-smotanovou omáčkou.


Posledná aktualizácia receptúry: 17.12.2023


Hodnotenie autora 0