Balkánske placky
ZOZNAM SUROVÍN
- 1 cuketa
- 3 zemiaky
- 1 mrkva
- 1 cibuľa
- 2 vajcia
- 2 ČL soli
- 100 g tvrdého syra
- 3 PL rastlinného oleja
- 5 PL hladkej múky T-530
- 1 ČL mletého čierneho korenia
POSTUP PRÍPRAVY
Cuketu, zemiaky a mrkvu nastrúhame. Cibuľu nakrájame nadrobno. Vajcia zľahka rozšľaháme so soľou a vlejeme k nakrájanej zelenine. Pridáme korenie, strúhaný syr (gouda, eidam), olej a dobre premiešame. Na koniec pridáme múku a poriadne vymiešame.
Zmes vylejeme na klasický plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme po celej ploche, alebo na plech naložíme lyžicou placky podľa vybranej veľkosti. Pečieme pri teplote 200°C (horný a dolný ohrev) asi 30 minút.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Zdravšia a sezónna verzia našich zemiakových placiek z balkánskej kuchyne podávaná v Srbsku, Rumunsku a ďalších okolitých štátoch. Podávajú sa ako samostatné jedlo s cesnakovo-smotanovou omáčkou.
Posledná aktualizácia receptúry: 17.12.2023
Hodnotenie autora 0