Baileys
ZOZNAM SUROVÍN
- 400 ml kondenzovaného sladeného mlieka
- 0.5 balenia mandľového pudingu v prášku
- 250 ml plnotučného mlieka
- 250 ml rumu
- 0.5 ČL vanilkového extraktu
- 50 ml šľahačkovej smotany 33%
POSTUP PRÍPRAVY
Zahustené kondenzované mlieko Salko dáme v originálnej neotvorenej plechovke variť ponorené do vody v hrnci na dobu 120 minút, a po uvarení necháme vychladnúť.
Z mandľového pudingu a mlieka pripravíme krém a necháme ho vychladnúť za občasného premiešania, aby sa nám neurobila na povrchu “kožka”. Počas miešania pridáme vanilkový extrakt. Už vlažný puding zmiešame s uvareným kondenzovaným mliekom, rumom a nakoniec pridáme šľahačku. Kvalitne premiešame a dáme odležať na 12 hodín do chladničky.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Baileys Irish Cream je smotanový alkoholický likér vyrábaný v Dubline z írskej whisky a smotany. Obsah alkoholu v nápoji je 17 %.
Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023
Hodnotenie autora 0