Baileys

Baileys

ZOZNAM SUROVÍN

  • 400 ml kondenzovaného sladeného mlieka
  • 0.5 balenia mandľového pudingu v prášku
  • 250 ml plnotučného mlieka
  • 250 ml rumu
  • 0.5 ČL vanilkového extraktu
  • 50 ml šľahačkovej smotany 33%

POSTUP PRÍPRAVY

Zahustené kondenzované mlieko Salko dáme v originálnej neotvorenej plechovke variť ponorené do vody v hrnci na dobu 120 minút, a po uvarení necháme vychladnúť.

Z mandľového pudingu a mlieka pripravíme krém a necháme ho vychladnúť za občasného premiešania, aby sa nám neurobila na povrchu “kožka”. Počas miešania pridáme vanilkový extrakt. Už vlažný puding zmiešame s uvareným kondenzovaným mliekom, rumom a nakoniec pridáme šľahačku. Kvalitne premiešame a dáme odležať na 12 hodín do chladničky.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Baileys Irish Cream je smotanový alkoholický likér vyrábaný v Dubline z írskej whisky a smotany. Obsah alkoholu v nápoji je 17 %.


Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023


Hodnotenie autora 0