Ázijské taštičky

ZOZNAM SUROVÍN

  • 450 g hladkej múky T-530
  • 0.5 ČL soli
  • 1 vaječný žĺtok
  • 190 ml vody
  • kukuričný škrob

POSTUP PRÍPRAVY

Do domácej pekárne pridáme postupne teplú vodu, rozšľahaný žĺtok, soľ a múku. Zapneme program na cestoviny – program 16 a necháme miestiť. Po skončení programu, môžeme proces zopakovať, ak cesto nie je dostatočne prepojené. Následne cesto vyberieme ručne prehnetieme a necháme v miske prikrytej fóliou odpočívať 30 minút pri izbovej teplote. Cesto vyklopíme na pracovnú dosku a ručne premiesime. Opäť necháme cesto odpočívať 60 minút zakryté fóliou v miske. Nakoniec si cesto rozdelíme na 4 časti a pomocou lisu ho vyvaľkáme na hrúbku číslo 2. Zo vzniknutých pásov vykrajujeme krúžky, alebo štvorce. Podsýpame podľa potreby škrobom. Zostávajúce odrezky prehnetieme, prelisujeme a dokrájame, alebo z nich narežeme rezance (modul niťovky).

TIPY, TRIKY A RADY

Skladovať sa dajú po kvalitnom posypaní škrobom zavákuované v chladničke po dobu 30 dní. Rovnako ich môžeme zamraziť.

EXTRA VYBAVENIE

  • lis na cestoviny

Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023


Hodnotenie autora 0