Arabská nátierka

ZOZNAM SUROVÍN

  • 2 červené papriky
  • 1/2 mrkvy
  • 1/2 hlavičky cesnaku
  • olivový olej
  • soľ
  • 3 PL bielej fazule
  • 100 g syra feta (recept)
  • 1/2 citróna
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 ČL soli
  • 2 ČL údenej papriky
  • 1 ČL gochugaru (info)

POSTUP PRÍPRAVY

Predhrejeme rúru na 220°C a upečieme v nej na plechu vystlanom papierom na pečenie červenú papriku, mrkvu a rozpolený cesnak – všetko pokvapkané olejom a jemne osolené. Pečieme 35 minút a v polovici pečenia otočíme papriku hore nohami. Po vybratí dáme papriku do misky a zakryjeme potravinárskou fóliou, aby sa sparila. Následne ju zbavíme stopky, jadierok a šupky.
Takto pripravenú papriku, mrkvu a vytlačený cesnak dáme do mixéra, pridáme aj ostatné suroviny zo zoznamu a vymixujeme na jemno.

TIPY, TRIKY A RADY

Preložíme na misku a podávame poliate olivovým olejom s nasekanou vňaťou petržlenu, alebo koriandru s pitou (recept), plackami naan (recept), ale aj opečenými bagetkami.

EXTRA VYBAVENIE

  • chopper

Posledná aktualizácia receptúry: 06.03.2024


Hodnotenie autora 2.9