Apfelringe

ZOZNAM SUROVÍN

  • 4 jablká
  • 1 balenie lístkového cesta (275 g)
  • 1 vajce
  • 1 balenie škoricového cukru (20 g)
  • cukor práškový

POSTUP PRÍPRAVY

Vyberieme z chladničky lístkové cesto, a necháme ho postať pri izbovej teplote aby zmäklo a dalo sa rozprestrieť. Vyhrejeme elektrickú rúru zapnutú na horný a dolný ohrev na teplotu 220°C. Jablká umyjeme. ošúpeme a nakrájame priečne na hrúbku asi 1 cm. Pomocou vykrajovátka kruhového tvaru, alebo malým nožom vyrežeme jaderník tak, aby bol otvor dosť veľký na prevliekanie cesta.
Cesto narežeme priečne na pásiky s hrúbkou asi 1-2 cm a veľmi svižne obmotávame pásiky cesta okolo jablkových prstencov. Začneme vložením konca v strede a obtáčame cesto dookola. Zakaždým otočíme jablko tak, aby sme obmotali krúžok dookola.
Obalené jablká uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom a výdatne posypeme škoricovým cukrom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 22 minút. Ešte teplé dáme na tanier a posypeme práškovým cukrom.


Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023


Hodnotenie autora 0